Statens Legatbolig i Paris

Den Danske Ambassade i Frankrig efterspørger ansøgninger for ophold i Statens legatbolig i Paris for 2022.

Statens legatbolig i Paris administreres af en stiftelse med navn efter boligens givere, Ludvig Preetzmann-Aggerholm og Hustru. Stiftelsens formål er at give danske kunstnere og forskere mulighed for et ophold i Paris.

Ansøgere, hvis projekt har en konkret tilknytning til Paris og/eller Frankrig, vil blive prioriteret.

På grund af aflysninger i år forårsaget af coronakrisen, bliver nogle af dette års pladser rykket til 2022. Ansøgere kan derfor ikke søge om ophold i april, maj og juni 2022.

Lejligheden ligger på 2. sal i et restaureret og lyst ”hotel particulier” i 3, rue de la Perle – midt i Marais-kvarteret.

Den er i to etager (dvs. ikke handicapvenlig) og indeholder opholdsstue, sovealkove, badeværelse og køkken. Lejligheden er fuldt møbleret og udstyret til 2 personer. Huslejen er 1150 Euro pr. måned inkl. varme, lys, telefon- og internetabonnement (retten til prisjustering forbeholdes).

For at tilgodese flest mulige ansøgere tildeles ophold som regel kun for én måned.

Ansøgninger om ophold i legatboligen i 2022 bedes indsendt senest mandag den 4. oktober 2021. Læs mere og find ansøgningsskema her: http://frankrig.um.dk/da/om-os/statens-legatbolig-i-frankrig/

Tildeling af legatboligen forventes afgjort primo november 2021. Besked om tildeling/afslag vil blive sendt pr. e-mail til samtlige ansøgere.