Kunstnerisk udveksling

Kunstnerisk udveksling

i bi- og multilaterale projekter

ASSITEJ Danmark arrangerer bi- og multilaterale projekter, der giver mulighed for kunstnerisk udveksling og netværksskabelse. Det kan være artist residencies, rejser til udlandet eller internationale seminarer i Danmark.

International udsyn og udveksling er afgørende for mangfoldigheden og kvaliteten af dansk scenekunst.

Alle deltagere i disse projekter udvælges på baggrund af open calls.

Se nedenfor for et udvalg af disse projekter.

Mød dine norske kolleger på Showbox 2024!

Mød dine norske kolleger og oplev hvad der sker lige nu på scenekunstfeltet for børn og unge i Norge?
Den 26.-28.november løber festivalen SHOWBOX af staben i Oslo. Showbox er en fantastisk scenekunstfestival for børn og unge, arrangeret af Scenekunstbruket. Hvert år i december afholdes Showbox på flere scener i Oslo. Her præsenteres innovativ, ny scenekunst i mange forskellige genrer og formater. Showbox er både en festival, en visningsarena og et mødested for feltet: kunstnere, arrangører og alle andre, der arbejder med og er interesserede i scenekunst for et ungt publikum.
Som medlem af ASSITEJ har du mulighed for at komme med som del af en lille delegation på 4 medlemmer, 1 bestyrelsesrepræsentant og sekretariatsleder – her får du mulighed for at se forestillinger, deltage i det faglige forum og netværksarrangementer.
Hvis du bliver udvalgt, får du dækket 2 nætter på hotel (26.-28.november) og billetterne til forestillingerne i det fælles program. Du skal selv sørge for og betale transport til Oslo, lokaltransport mellem spillesteder og mad undervejs. ASSITEJ rejser selv op med færge og hjem med fly med følgende afgange og vi håber at flere kan følges ad på særligt færgen: Fra København til Oslos med færge mandag, 25.11.2024 med afgang kl. 16:30 og fra Oslo til København den 28.11 kl. 21.00, SK 1452
Synes du også det kunne være fantastisk at blive fagligt inspireret, møde nye kolleger og styrke netværksforbindelser sammen med ASSITEJ Danmark, så ansøg her
Læs om festivalen her før du søger.

Som en del af ansøgningen beder vi dig om at svare på følgende spørgsmål:
– Hvorfor er denne festival særlig interessant for dig/dit teater?
– Har du et projekt/arbejde, som optager dig lige nu, hvor festivalen kunne give inspiration?
Når vi udvælger blandt ansøgerne, kigger vi således på
– Om du har en særlig interesse i at deltage i netop denne festival
– Om du har mulighed for at dele din egen praksis efterfølgende med ASSITEJ-medlemmer
– Hvilke tanker du gør dig om at skabe en tur med gode dialoger og plads til netværk og fælles inspiration/diskussion
Vi vil også tage højde for, at holdet bliver sammensat på tværs af fagligheder, positioner, køn, alder og geografisk spredning. Deadline for ansøgning: mandag den 21. oktober

Bæredytig kultur i praksis – miniworkshop

Kom til mini-workshop med Fair Pratice Kultur og Teater Hund
Teater Hund inviterer sammen med ASSITEJ Danmark til en 2 timers spændende workshop med fokus på bæredygtighed.
Det foregår torsdag den 24.10 kl. 10-12 på Teater Hund, Østerbrogade 95, kld., 2100 KBH Ø
Det er gratis for medlemmer at deltage – alt du skal gøre, er at melde dig til på følgende link
Der er i alt 20 pladser og de bliver tildelt efter først-til-mølle-princip.

Projektet Fair Practice Kultur vil skabe engagement og interesse omkring mulighederne for en ny værdifokuseret model i Danmark. Workshoppen vil særligt have fokus på temaerne bæredygtighed (grøn, tidsmæssig, økonomisk og social) og mangfoldighed (inklusion, repræsentation, bias, privilegier mv.). Fair Practice Kultur ved Sine Tofte Hannibal og Maj Horn, vil holde et kort oplæg om deres arbejde – og herefter igangsætte arbejdsspørgsmål, som deltagerne kan kaste sig over.

I den anden del af mini-workshoppen vil Anna-Kathrine Madelung facilitere en praksisnær session med fokus på trivsel, som hører under ”Social” i ESG-kriterierne. ESG står for Environmental, Social, and Governance og er en måde at arbejde med bæredygtighed og socialt ansvar på. For Teater Hund betyder bæredygtig scenekunst, at vi har en holistisk tankegang om, hvordan vi kan skabe nye bæredygtige handlinger i praksis. At arbejde holistisk betyder at være bevidst om alle handlinger vedrørende mennesker, miljø og økonomi fra lokalt til globalt. Bæredygtig scenekunst foregår både i egen scenekunstpraksis og fællesskabet på tværs i branchen. Som kulturinstitutioner arbejder vi for at inspirere hinanden og publikum til at ændre forbrugs- og adfærdsmønstre – og på sigt værdinormer. Ved vores session skal vi derfor øve os på vores praksis og inspirere til nye måder.
Kom og få trænet nye tanker og ideer op til hvordan vi arbejder mere bæredygtigt og på en mere mangfoldig basis.

Om Fair Practice Kultur:
Fair Practice Kultur er et initiativ der undersøger og kommer med bud på hvordan vi kan skabe en mere bæredygtig kulturbranche. Det tager form som workshops på tværs af kulturfeltet, en rapport og en høring i Folketinget november 2024. Initiativet er inspireret af the Fair Practice Code, en kulturens kodeks eller svanemærke, som er udviklet og implementeret i Holland. Modellens formål er at skabe et fælles udgangspunkt for rimelige arbejdsvilkår for kunstnere og kulturarbejdere baseret på fem værdier og principper; bæredygtighed, diversitet, transparens, solidaritet og tillid. Fair Practice Kultur er initieret af Dansk Komponistforening og UKK- Organisation for Kunstnere, Kuratorer og Kunstformidlere og vil fremadrettet også udvikles i regi af Dansk Kunstnerråd. Projektet ledes af Sine Tofte Hannibal, daglig leder i Dansk Komponist¬forening & Maj Horn, billedkunstner og tidligere forperson for UKK.
Du kan læse mere her og her
Projektet ledes af Sine Tofte Hannibal, daglig leder i Dansk Komponistforening og udvalgsleder for Fair Practice-arbejdsgruppen i det europæiske netværk ECSA og Maj Horn, billedkunstner, organisator og tidligere forperson for UKK.
Om Anna-Kathrine Madelung Fries:
Anna-Kathrine er projektleder og eco-manager hos Teater Hund med en baggrund som cand.mag. i psykologi og efteruddannelse fra Klimaakademiet. Som pragmatisk idealist arbejde hun mellem realisme og idealisme for at skabe frugtbare løsninger, der fremmer bæredygtig kultur.

Beyond borders. A possible theater – Soup’n’Seminar

Kom til seminar og efterfølgende fællesspisning med ASSITEJ Danmark den 23. oktober kl. 16. Her får du både et spændende fagligt oplæg, mulighed for at høre om ASSITEJ Danmarks arbejde og så kan du mingle med dine kolleger til fællesspisning.
José Brito Cordero, vice president af Assitej Cuba og leder at teaterkompagniet Teatro-Adentro er i Danmark og holder i den anledning seminaret Beyond Borders. A possible theater.
Josés oplæg sætter fokus på, hvordan teater kan bruges som et kraftfuldt værktøj til at formidle budskaber om bæredygtighed. Udgangspunktet for dette er et udvekslingsprojekt fra 2017 mellem de danske undervisere Solveig Weinkouff og Filippa Berglund fra teater BAGLANDET og teatergruppen Teatro-Adentro fra Cuba. Her ønsker vi at dele vores konkrete erfaringer med, hvordan mødet inspirerede os til at skabe et teaterstykke, der sætter fokus på miljøforurening og bæredygtighed.
José vil dykke ned i, hvordan det komplekse emne blev omsat til en kreativ proces og skabte forestillingen “El flautista”, inspireret af historien “Rottefængeren fra Hameln”. Stykket blev udviklet med både skuespillere, dukker og børn fra publikum og sigtede mod at skabe refleksion omkring miljøspørgsmål og inddrage børn aktivt i diskussionen på scenen.
Samtalen vil også give indblik i forskelle og ligheder mellem danske og cubanske teaterpraksisser og vise, hvordan kulturudveksling kan stimulere nye kreative tilgange til samfundsmæssige udfordringer.
Det foregår på Litteraturhaus, Møllegade 7, 2200 København N. Onsdag den 23. oktober kl. 16-19 (se program/tilmelding for forskellige deltagelsesmuligheder)
Det er gratis for medlemmer af ASSITEJ Danmark, dog med egenbetaling for mad og drikke. Suppen koster 90 kr.
Programmet er:
16.00-16.30: Hyggelig ankomst i cafeen
16.30-18.00: Oplæg, øvelser og dialog ved José Brito Cordero
18.00-19.00: Mulighed for fælles spisning af suppe og møde dine ASSITEJ-kolleger og bestyrelse

Man er velkommen til at deltage blot i begge dele, i oplægget alene eller i spisningen. Det angiver du blot i tilmeldingen her
Cafeen holder herefter åbent for dem som vil mingle.

Jose Brito Cordero er en cubansk teaterinstruktør, skuespiller og teaterforsker, der specialiserer sig i arbejde for publikum i alle aldre. Siden han grundlagde sit teaterkompagni i 2012, har han skabt forestillinger, der inspirerer og styrker unge publikum og det generelle publikum. Han fokuserer på scenisk eksperimentation og udvikler dramaturgiske lag, der afspejler hans kulturelle baggrund og engagerer sig direkte med publikum.

Mød de internationale gæster fra KLAP 2024

Fik du heller ikke mødt de alle de internationale gæster, der på vegne af ASSITEJs Open Call besøgte KLAP 2024?
Nu får ASSITEJs medlemmer muligheden for at møde 2 af dem, som var inviteret på KLAP24. Det sker som et onlineseminar den 31.10 kl. 10.00-11.15. Her vil de to gæster præsentere deres egen praksis og lægge op til dialog. Det er gratis for medlemmer at deltage, og det vil foregå på engelsk.
Margot-Marie Wood (Sydafrika) vil fortælle om sin forskning: The Aesthetics of Theatre for audiences with neurological and cognitive challenges.
Alice-Mary Cooper (Skotland/Australien) vil dele metoder og eksempler fra sin praksis: Integrating Sustainability into Performance for Young Audiences.
Hvis du synes det lyder spændende, så er alt du skal gøre at tilmelde dig via dette link.

Her kan du læse lidt mere om de to dygtige fagfolk, du kan møde:
Margot-Marie Wood, Sydafrika:
Margot-Marie Wood er kunstnerisk leder hos Storywood Inclusive Arts. Hun er undervisningskunstner og teaterskaber med speciale i børneteater og teater for publikum med komplekse behov. Hendes forskning omhandler: The Aesthetics of Theatre for audiences with neurological and cognitive challenges.
Om Storywood Inclusive Arts: Storywood Inclusive Arts opstod ud af børneteaterkompagniet Storywood Theatre Productions, som har skabt teater for og med børn i mere end 20 år. I løbet af 2006 begyndte Margot Wood, at udvikle sanseteateroplevelser for de helt små efter at have modtaget træning fra Helios Theatre, Tyskland.
Læs mere her: https://www.storywoodinclusive.com

Alice-Mary Cooper, Skotland/Australien:
Alice-Mary Cooper tager udgangspunkt i ønsket om at bruge sin kunstneriske praksis til at bidrage til en mere bæredygtig miljø og fremtid. For at vi kan skabe en mere bæredygtig fremtid sammen, er vi nødt til at ændre vores måde at tænke på omkring vores liv på denne planet – dermed også ændre vores tankegang, handlinger og vores kultur. For at nå dertil, hvor vi kan håndtere den forandring skal vi kunne forestille os andre fremtider, hvilket betyder at tænke på nye måder, tage risici og eksperimentere – og disse ting skal gøres attraktive og tilskyndes fra en ung alder – scenekunsten for børn og unge kan spille en vigtig rolle her.
Læs mere her: https://alicemarycooper.co.uk/about/

Tag med på fælles tur til Malmø og se Do as I say

Som medlem af ASSITEJ Danmark er du hermed inviteret til at se forestillingen Do as I say af Bobbi Lo Produktion – af Michael Tang og Lava Markusson
Det foregår mandag den 11. November i Malmø – og vi tager sammen afsted fra Københavns Hovedbanegård.
Det er gratis at deltage for medlemmer, du skal dog selv betale transport og mad undervejs – og vi planlægger at facilitere et par fælles guidede dialoger, så I både lærer hinanden lidt at kende men at vi også får skabt rammer for gode faglige dialoger.
Det er Bobbi Lo Produktion og YDM 2024 som generøst inviterer.
Alt du skal gøre er at tilmelde dig via dette link – og så får du mere information om afgangstider, når vi kommer lidt tættere på.
Tilmeld dig her
Der er 20 pladser og de fordeles efter først til mølle. Deadline for tilmelding er: 22.oktober kl. 12.

Programmet (foreløbige tider):
12.00 Fælles afgang fra København H
12.40 Ankomst Malmø og fælles transport til venue (TBA)
14.00 Do as I say by Bobbi Lo Produktion
15.00 Afgang fra venue og kurs mod København H igen med ankomst ca. 16

Lidt mere om forestillingen DO AS I SAY – En interaktiv danseforestilling
DO AS I SAY bryder med den gængse opfattelse af “scenekunst”. Publikum medvirker i forestillingen, en indspillet stemme giver instruktioner og både dansere og publikum reagerer instinktivt på det der sker. Igennem scenarier der bevæger sig mellem det abstrakte og konkrete, får det medvirkende publikum muligheden for at medvirke i et ekstraordinært selvstudie i sociale koder. Handlingen skifter mellem stærk, fysisk koreografi og reelle fortællinger om mobning situationer hvor publikum bliver sat i rollen som passiv mobber og stilles over for valget, skal, skal ikke? Efter hver forestilling har danserne en samtale med publikum, som får mulighed for at diskutere og lande i oplevelsen.
Du kan læse mere her

Klima og bæredygtighed – save the date/save the planet


Kom glad og grøn til ASSITEJ seminar og Generalforsamling fredag d. 13. Sept. 2024 kl.11:00-18:30 hos og
med Dansk Rakkerpak & Faster Cool.
Til seminaret griber vi fat om roden på den grønne omstilling og undersøger, hvordan vi arbejder med
bæredygtighed – både praktisk og kunstnerisk.

Hvordan kan vi inspirere hinanden og vores publikum til en klimavenlig fremtid?

Dansk Rakkerpak & Faster Cool lægger generøst lokaler til og inviterer indenfor til en snak om deres
igangværende arbejde med den grønne scenekunst – og måske får vi endda en tur i genbrugsmaskinen?
Alice-Mary Cooper ruller ind med toget fra Scotland og afholder en inddragende workshop, hvor vi bliver
klogere på, hvordan vi kan arbejde kunstnerisk med bæredygtighed – og ikke mindst sætte grønne aftryk
hos publikum, så den grønne bevidsthed bæres videre hos de næste generationer.
Efter seminaret er der generalforsamling for ASSITEJs medlemmer (kl. 16.30-18.30).

Tilmelding til workshop og/eller generalforsamling foregår her: https://forms.gle/bjE2DD9K13E5XmcC9
Praktisk: Seminaret er gratis for ASSITEJ medlemmer og koster 300 kr. pr. person for ikke-medlemmer.
Mad er inkluderet i prisen. Herudover er det muligt at købe drikkevarer
Seminaret fordeles efter først til mølle, og tilmelder du dig gratis og udebliver fra seminardelen
er der et no-show fee på 300 kr.
Støttet af Statens Kunstfond

Relaxed performances – What is it and who is it for?

ONLINE SEMINAR

Den 20. Juni 2024

Hvordan kan vi arbejde med, at flere børn og unge møder scenekunsten? Et greb (ud af mange) er at have ’relaxed performances’ – altså forestillinger som er tilpasset til at imødekomme børn og unge, som har brug for en mere afslappet atmosfære, for at kunne gå i teater og opleve scenekunsten. Det er greb til at gøre scenekunsten mere tilgængelig for børn og unge som eks. er på autismespektret eller andre former for neurodiversitet. 

Hvis du er nysgerrig efter at høre et godt bud på, hvordan man kan arbejde med dette, så kom til ASSITEJ Danmarks onlineseminar og hør mere om arbejdet med relaxed performances. 

Webinaret er på engelsk, det er gratis og foregår online den 20. juni kl. 10-12. Tilmelding sker via dette link.

Du kan læse mere om indholdet og oplægsholderen her: 

Relaxed performances 
This webinar is an opportunity to learn about two things; what is a relaxed performance and how do you do it without breaking your budget? 

There is a growing need for Relaxed Performance globally. With this webinar I hope to show you how it can be achieved in a simple yet meaningful way. This is very much an introduction to Relaxed Performance that I hope will encourage you to take it further into your work and develop a practice that works for you and the audiences you engage with. 

Zoë Halliday – speaker
Zoë Halliday is a Scottish, neurodivergent Actor and Access consultant based in Glasgow. She holds a BA Musical Theatre (2012) and MEd Learning and Teaching in Performing Arts (2018) from the Royal Conservatoire of Scotland. Zoë specialised in Drama and Autism with her Master’s thesis, titled ‘Guiding Principles to Relaxed Performance’. She is founder and CEO of RAP: Relaxed Accessible Performance which provides support and guidance in making events/ organisations accessible across the world.

 Zoe is co-author of “House Light’s Up”; a research publication exploring the relaxed performance landscape in Scotland. Currently she is the Access and Disability co-ordinator for the Centre for Contemporary Arts (CCA) in Glasgow as well as Project Lead for “Creative Licht” and Relaxed Performance Consultant for the International Children’s Festival. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere her.

Inclusive performances for young audiences:

Challenges and Possibilities

– SEMINAR FOR PERFORMING ARTS PROFESSIONALS AND TEACHERS

Den 21. Juni 2024

A contemporary approach to the interaction of children and adults in performing arts reveals new aspects of constructing performances, especially for audiences of children with disabilities, impairments, and neurodiversity. What does it mean to respect a child as an audience and give them freedom of choice for perception and reaction? Why should theatre makers and educators consider this? Very often, adults do not realize how their actions and words can influence the future of a child. It is a huge responsibility not to damage the life of a child by taking care of them. Performing arts can be both a method and a subject in the process of respectfully developing children’s artistic experience, creative and critical thinking, and expression.

Content of the seminar:

  • Young audiences with neurodiversity, disabilities, impairments, and special needs: concepts and progressive approaches
  • Perception, communication, and expression of non-verbal audiences
  • Dramaturgy and structure of inclusive performances for young spectators: challenges and possibilities
  • Expectations of creators and performers versus the rights and needs of spectators

What to expect: 

During the seminar, we will discuss concepts and approaches to inclusive performances for audiences of children with disabilities, as well as ways of constructing the dramaturgy and structure of such performances. Additionally, together with participants, we will explore their own practices and experiences in inclusivity in performing arts. We will also engage in movement, drawing, and writing activities to develop new ideas for their own productions. NB Participants need to have clothing and footwear suitable for moving

Lecturer: Birute Baneviciute (Vilnius, Lithuania)

Date: the 21. of June 2024 at 10-16 o’clock

Place: Batida Theatre, Rentemestervej 25A, 2400 København

Det er gratis at deltage for ASSITEJmedlemmer og tilmelding foregår via dette link og efter først-til-mølle-princip. Der er 20 pladser.

Photo ©Laura Vanseviciene

Birute Baneviciute is an award-winning Lithuanian choreographer, dance education professor, and doctor of social sciences. She primarily graduated from Vilnius University with a degree in biology and chemistry. Since acquiring her doctoral degree in dance education, she has worked at the Lithuanian University of Educational Sciences in the Dance and Theatre Department, where for more than 10 years, she led the Dance Pedagogy BA and MA programs. Currently, she teaches at the Lithuanian Music and Theatre Academy.

Birute has studied various dance techniques, improvisation and composition, and dance pedagogy in the US, UK, Austria, Italy, the Netherlands, Germany, Sweden, Poland, and Lithuania. In 2007, she established Dansema Dance Theatre, focusing on performances for young audiences, which have received national and international recognition. These performances were nominated and awarded by the Lithuanian Ministry of Culture as the best performances for children and have toured in 30 countries around the world.

Since 2016, Birute has been interested in dance for and with children with disabilities, and she has started her research developing methods of creating inclusive performances. She gives lectures and seminars for performing arts professionals nationally and internationally

Børneteatret spirer i Jordan

Rejsebeskrivelse af dramatiker og instruktør Laura Madsen

I oktober 2021 besøgte jeg Amman i Jordan for første gang, da jeg deltog i Assitejs workshop om børneteater med det formål at udbrede teater for børn og unge i Jordan med inspiration fra det danske turnerende teater. 

På workshoppen mødte jeg Claire Pritchard, der bor og arbejder som danser i Jordan. Claire er ud over sit arbejde som danser engageret i udvikling- og uddannelsesarbejde i flygtningelejrene i og omkring Jordan. Hun havde derfor ambitioner om at skabe en mindre teaterforestilling, som kunne turnere netop i disse flygtningelejre og bringe håb og glæde til de børn og familier som lever der.

Med dette ønske har Claire og jeg siden arbejdet videre med at skabe en  danseforestilling til børn under titlen “The Kite”, dragen.  Vi har været inspireret af, hvordan børn leger i Jordan og flyver drager. Lege som ofte foregår udendørs og i grupper. Under corona var børnene alene derhjemme og søgte op på tagene for at flyve med deres drager. Claire beskriver hvordan hele himlen ofte var fuld af drager i forskellige farver –og mod den blå himmel lignede det næsten et akvarium med hundredvis af flyvende fisk.

Læs hele rejsebeskrivelsen

Danske kunstnere besøger Krokusfestival i Belgien.

13 danske scenekunstnere var i februar 2023 på tur med ASSITEJ Danmark til Krokusfestival i Belgien.

Togturen frem og tilbage bragte gruppen tæt sammen, og var indgange til mange gode faglige snakke, og nye stærke relationer til danske og internationale kolleger. Programmet bestod af 17 forestillinger, aftertalks og en danske arrangere Walk & Talk.

De danske deltagere var Solveig Weinkouff (Teater Baglandet), Marianne Greve Iversen (Teatret Gruppe 38), Camilla Hübbe (Det Lille Teater), Mette Ovesen (Sceneinstruktør), Allan Grynnerup (Ishøj Teater), Sidsel Stoustrup (Parkteatret), Marion Vick (Teater Apropos), Marie Egetoft (teaterBLIK), Elisabeth Hübener (Syddjurs Egnsteater), Christine Gaski (Skuespiller), Lene Hummelshøj (skuespiller), Søren Ovesen (Teatergruppen Batida) og Ditte Felding (Teaterhuset Filuren).


Dansk delegation til MOMIX festival i Frankrig

I januar 2022 besøgte en gruppe af kunstnere og producenter MOMIX festival i Mulhouse. Besøget var et vindue til den spændende franske scenekunst og til mere udveskling mellem danske og franske kunstnere og festivaler.

Workshop i Jordan

I oktober 2021 arrangerede ASSITEJ Danmark og Medearts fra Jordan en 10 dages workshop i Amman, hvor kunstnere fra Danmark, Jordan, Palæstina og Tunesien deltog.

“I løbet af syv dage skabte vi fire små visninger for publikum i Jordan, lavede øvelser og snakkede om teater, kultur og politik i Danmark og Jordan. Det har været en uforglemmelig oplevelse, der har gjort mig klogere på verden og bestyrket mig i min overbevisning om værdien – og styrken – af kunst.”

Laura Madsen, dramatiker og instruktør

Støttet af Drosos Foundation & ASSITEJ Jordan

Dansk-tysk seminar

I september 2020 deltog 15 tyske og 15 danske teaterfolk i tre-dages seminar på Fyn, som en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår.

Deltagere i samtale om danske Teater Hunds ønske om at blande filosofi og teater. Foto: Sophia Juliane Lydolph
På græsset efter morgenopvarmning

Støttet af Goethe Institut Dänemark, Statens Kunstfond & Det Internationale Kulturpanel.


Dansk festival og workshop i Tyrkiet

Tyrkiske kunstnere og intellektuelle har i en årrække oplevet meget vanskelig forhold. Kort efter undtagelsestilstanden i landet i 2017 arrangerede ASSITEJ Danmark og ASSITEJ Tyrkiet en festival og fagligt program i Bursa med deltagelse fra 40 danske og 60 tyrkiske fagfolk, samt besøg fra Iran, Tyskland og Japan.

Læs reportagen “Sultanen som blev fornærmet” i Magasinet Sceneliv.

Bursa, Tyrkiet: En opførelse af “Findes der Gribbe på Grønland” af Det Menneskelige Teater med deltagelse fra danske og tyrkiske fagfolk.
Aftertalk efter “Sand Forvirring” af Teater Minsk

Støttet af Statens Kunstfond & Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfi


Power Dating Workshop

Efter den årlige danske Aprifestival, der modtager mange internationale besøgende, arrangerer ASSITEJ ofte såkaldte “Power Dating Workshops” for et udvalgt af danske og internationale kolleger.

My Grönholdt fra Dansekompagniet MYKA under workshoppen.
I denne udgave af workshoppen deltog kolleger fra Danmark, Finland, Chile, Tyrkiet, Cuba og Brasilien.