Nyt dansk initiativ skal sætte scenekunst for børn og unge på dagsorden i hele Europa

Nyt dansk initiativ skal sætte scenekunst for børn og unge på dagsorden i hele Europa

Danmarks stærke og internationalt anerkendte tradition for teater og dans for børn og unge skal nu stå i spidsen for at udvikle scenekunstbranchen i Europa, og styrke grundlaget for at stadig flere af kontinentets børn og unge får adgang til kultur i deres hverdag.

Med støtte fra Statens Kunstfond og EU skal ASSITEJ – International Association for Theatre for Children & Young People med sekretariat i Danmark fra 2022 realisere en lang række europæiske aktiviteter, og være samtalepartner for EU-kommissionen i politikudvikling og kulturpolitiske initiativer.


Generalsekretær i ASSITEJ International, Louis Valente Sørensen, siger:

”Vi er glade for at EU deler vores opfattelse af, at arbejdet med de store udfordringer vores samfund står overfor begynder med børnene. Tillid til hinanden og til fremtiden i en langstrakt pandemi, arbejdet for et bæredygtigt samfund og inklusion frem for udgrænsning af minoriteter begynder med de yngste borgere, og de fortællinger og kulturelle billeder, de benytter til at forme sig selv og andre med.”

“Jeg er også stolt over, at Danmark i form af Statens Kunstfond investerer i europæisk og global børnekultur til glæde for verden og ikke mindst Danmark. Projektet vil trække viden, netværk og internationale muligheder og synergier til Danmark, der hvis vi udnytter dem klogt, vil have blivende betydning nationalt”


Mangfoldighed, bæredygtighed og flere børn i teatret

Over de næste tre år vil ASSITEJ bl.a. sikre et bedre grundlag for at flere børn får adgang til scenekunst gennem en kombination af bedre europæisk statistik, viden om udviklingen af velfungerende formidlingsstrukturer og en styrket forståelse af værdien af børns møde med kunst.

Andre fokusområder er arbejdet med bæredygtighed, mangfoldighed og udvikling af de europæiske og globale mødesteder for scenekunstnere.

Læs mere om projektet

Fakta

Periode: Netværket er foreløbigt finansieret i en treårig periode (jan 2022 – dec. 2024). Hovedparten af EU’s kulturnetværk opnår genfinansiering, når en ny projektperiode begynder.

Finansiering: EU’s kulturstøtteprogram, Creative Europe, bidrager med 670.000,- Euro. Statens Kunstfond med 500.000,- DKK. Projektets samlede budget er 836.000,- Euro.

ASSITEJ (Association Internationale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeunesse) er et globalt netværk af teatre, kunstnere, forskere og organisationer med medlemmer i knap 100 lande www.assitej-international.org

Creative Europes kulturnetværkYderligere oplysninger om denne del af EU’s kulturstøtte.


Foto:  Matteo Chiura, Festival “Visioni di futuro, visioni di teatro”, Bologna.